Μπακλαβάς .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπακλαβάς

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 2 κούπες καρύδια 2 κούπες αμύγδαλα 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη ή και τα δύο από μισή 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο 2 κουταλάκια κανέλα Υλικά για το σιρόπι: 2 κούπες […]

Γράφει: Matia Gr
Μπακλαβάς
Μπακλαβάς
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κούπες καρύδια
2 κούπες αμύγδαλα
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη ή και τα δύο από μισή
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
2 κουταλάκια κανέλα
Υλικά για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
Φλούδες ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο επιθυμητό για εμάς μέγεθος. Τα ανακατεύουμε μαζί με το γαρίφαλο και την κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί. Στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα. Πασπαλίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει και ξαναστρώνουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα ανάμεσά τους. Κρατάμε 4 φύλλα για πάνω και τα υπόλοιπα τα στρώνουμε όπως περιγράψαμε πριν. Κόβουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς. Καθώς ο μπακλαβάς μας ψήνεται εμείς θα ετοιμάσουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Όταν ο μπακλαβάς ψηθεί θα τον περιχύσουμε με το σιρόπι αμέσως μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.