Μπαρμπούνια μαρινάτα .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπαρμπούνια μαρινάτα

Ψάρια μαρινάτα μας προτείνει αυτή η συνταγή. Και όχι οποιαδήποτε ψάρια… μπαρμπούνια μαρινάτα! Απολαύστε τα με ουζάκι ή κρασάκι και απαραίτητα καλή παρέα!

Γράφει: Matia Gr
Μπαρμπούνια μαρινάτα
Υλικά:

12 μπαρμπούνια
4 ντομάτες ώριμες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μπαρμπούνια μας. Τα αλατοπιπερώνουμε και αφού τα αλευρώσουμε γύρω γύρω καλά, τα ρίχνουμε να τηγανιστούν σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο -έχει σημασία το λάδι που θα τηγανίσουμε τα μπαρμπούνια μας να καίει. Μόλις τηγανιστούν τα απλώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το πολύ λάδι.
Στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε την σάλτσα μας: Σε ένα τηγάνι ή μικρό κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα οποία έχουμε προηγουμένως καθαρίσει και ψιλοκόψει. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες (επίσης ψιλοκομμένες), το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το κρασί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφού βράσει η σάλτσα μας κάνα εικοσάλεπτο, περιχύνουμε με αυτήν τα μπαρμπούνια μας και τα απολαμβάνουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.