Ογκρατέν ζαμπόν τυρί .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Ογκρατέν ζαμπόν τυρί

Ένα θεσπέσιο φαγάκι φούρνου που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Γράφει: Matia Gr
Ογκρατέν ζαμπόν τυρί
Υλικά:

8 αυγά
8 φέτες ζαμπόν
8 φέτες μπαγιάτικο ψωμί του τοστ (ή κανονικό ψωμί 10)
1 1/2 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
2 1/2 κούπες γάλα
1 πρέζα κρεμμύδι αποξηραμένο τριμμένο
1/2 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
Λίγο αλάτι (ανάλογα με την αλμυρότητα των τυριών μας)
Πιπέρι
Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το πυρέξ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε το ψωμί σε μπουκίτσες και το ζαμπόν σε τετραγωνάκια. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και μέσα του στρώνουμε το ψωμί, το ζαμπόν και το τυρί. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και τα αφήνουμε όσο περισσότερο μπορούμε να σταθεί (από λεπτά μέχρι ώρες). Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 για τρία τέταρτα της ώρας περίπου και στη συνέχεια το αφήνουμε για δέκα λεπτά να σταθεί πριν σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.