Σουφλέ σοκολάτας, της Βαρβάρας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Σουφλέ σοκολάτας, της Βαρβάρας

Αν δεν έχετε δοκιμάσει σουφλέ σοκολάτας, σπεύσατε να το φτιάξετε με την συνταγή που μας έστειλε η Βαρβάρα και θα σας μεταφέρει σε ουρανούς γεύσης. Είναι μια συνταγή εύκολη, σχετικά γρήγορη και με εκπληκτικό αποτέλεσμα

Γράφει: Matia Gr
Σουφλέ σοκολάτας, της Βαρβάρας
Υλικά:

300 γραμμάρια κουβερτούρα
1 βιτάμ
1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 αβγά
1 βανίλια
Ελάχιστο κονιάκ

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βιτάμ και μετά προσθέτουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε την άχνη, το αλεύρι και αφού ενωθούν τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε πρώτα τους κρόκους και μετά τα ασπράδια μαρέγκα, την βανίλια και το κονιάκ. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πιρέξ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10 – 12 λεπτά στην πιο δυνατή θερμοκρασία του φούρνου μας. Από πάνω γίνεται μια κρούστα και από μέσα η σοκολάτα παραμένει υγρή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βαρβάρα Π., και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.