Γιουβαρλάκια λαδολέμονο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γιουβαρλάκια λαδολέμονο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Γιουβαρλάκια λαδολέμονο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γράφει: Γέροντας Παρθένιος
ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1kg κιμά μοσχαρίσιο
250γρ. ρύζι νυχάκι
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο
2 καρότα τριμμένα
1 αυγό
Αλεύρι
Δάφνη
Ρίγανη
Λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι τριμμένο, τα καρότα τριμμένα, το αυγό, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει να βράσει νερό. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας χωρίς να τα ανακατέψουμε, απλά αναδεύοντας την κατσαρόλα όταν χρειάζεται. Βράζουμε τα γιουβαρλάκια μας για 40 λεπτά της ώρας, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και 2 φύλλα δάφνης. Στύβουμε τα λεμόνια μας και ρίχνουμε τον χυμό τους στην κατσαρόλα μας. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.