Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γράφει: Γέροντας Παρθένιος
Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Α'ΜΕΡΟΣ)FORMediaTVΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Α’ΜΕΡΟΣ)FORMediaTV

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

10 κολοκύθια χοντρά
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα τριμμένα
200γρ. ρύζι νυχάκι
2 αυγά
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Δάφνη
Υλικά για το αυγολέμονο:
2 αυγά
3 λεμόνια
Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση:

Αδειάζουμε τα κολοκύθια μας με το ειδικό εργαλείο. Τη σάρκα τους την κρατάμε για άλλη συνταγή (κολοκυθόπιτα). Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη μας. Κατόπιν ρίχνουμε το κιμά, το ρύζι, 2 αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε λίγο άνηθο και ξαναζυμώνουμε καλά. Με το μείγμα μας αυτό γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τακτικά τα γεμισμένα κολοκύθια. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τα κολοκύθια μας, ελαιόλαδο, δάφνη, αλατοπίπερο και βράζουμε για 45 λεπτά. Αν μας μείνει γέμιση, την πλάθουμε γιουβαρλάκια, την αλευρώνουμε και ένα τέταρτο πριν γίνουν τα κολοκυθάκια μας τα ρίχνουμε κι εκείνα στη κατσαρόλα να βράσουν.
Για το αυγολέμονο: Σε μια κατσαρόλα βγάζουμε το ζουμάκι που έβρασαν τα γεμιστά κολοκύθια μας. Σπάμε σε ένα μπωλάκι τα 2 αυγά μας, τα χτυπάμε λίγο με τον αυγοδάρτη, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι, λίγο νερό, ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει και τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε τα κολοκύθια μας βάζοντας από πάνω τους την σάλτσα αυγολέμονο και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.