Τας κεμπάπ στη γάστρα .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τας κεμπάπ στη γάστρα

Το τας κεμπάπ είναι έτσι κι αλλιώς ένας εξαιρετικός τρόπος μαγειρέματος του κρέατος. Αν τώρα τον συνδυάσετε με το ψήσιμο σε γιουβέτσι, τα αποτελέσματα είναι απολαυστικότατα

Γράφει: Matia Gr
Τας κεμπάπ στη γάστρα
Υλικά:

2 κιλά κρέας μοσχάρι ή αρνί
4 ώριμες ντομάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι μεγάλο
4 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Μοσχοπίπερο
2 φύλλα δάφνη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας. Στο γιουβέτσι μας βάζουμε το μοσχάρι ή το αρνί, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη δάφνη, το μοσχοπίπερο, τον μαϊντανό και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για τρεις ώρες στους 200 βαθμούς.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.