Τας κεμπάπ .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Τας κεμπάπ

Το τας κεμπάπ είναι ένα από τα αρώματα των κυριακάτικων μεσημεριών όταν είμαστε παιδιά. Δοκιμάστε την συνταγή αυτή, που μας φέρνει στο νου ξεχασμένες αναμνήσεις.

Γράφει: Matia Gr
Τας κεμπάπ
Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι ψαχνό
3 κρεμμύδια ξερά
3 ντομάτες ή 1 κονκασέ
2 κουταλιές πελτέ
3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
Μπαχάρι
Ξύλο κανέλας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά τετράγωνα. Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το βούτυρο. Όταν ροδίσει λίγο το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σε αυτήν τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρέας, το μπαχάρι, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και τα βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μετά από μία ώρα προσθέτουμε τον πελτέ και λίγο νερό εάν χρειάζεται. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα.
Το τας κεμπάπ συνοδεύει άριστα πουρέ πατάτας, πουρέ μελιτζάνας, μακαρόνια, ρύζι, και πατάτες τηγανητές.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.