Το κέικ του λεμονιού .: Γλυκά .: Ματιά
 

Το κέικ του λεμονιού

Ένα ξεχωριστό κέικ λεμονιού που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Το κέικ του λεμονιού

Το κέικ του λεμονιού

Υλικά:

350γρ. μαργαρίνη
3 κούπες αλεύρι φάριν απ
3 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες
1/2 κούπα λεμονάδα με ανθρακικό
Υλικά για το γλάσο:
2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε χτυπώντας συνεχώς ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και την λεμονάδα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα της το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα με μία ώρα κι ένα τέταρτο.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε καλά την άχνη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού και γλασάρουμε το κέικ μας όταν έχει κρυώσει καλά, περιχύνοντάς το και αφήνοντάς το γλάσο να κυλίσει προς τα κάτω εδώ κι εκεί.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.