Φέτες ψωμιού γεμιστές .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φέτες ψωμιού γεμιστές

Μια νοστιμιά μας περιγράφει αυτή η συνταγή που γίνεται στη στιγμή με υλικά που, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, έχουμε πάντα στο σπίτι μας. Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Φέτες ψωμιού γεμιστές

Φέτες ψωμιού γεμιστές

Υλικά:

2 μεγάλες φέτες ψωμιού
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4 φέτες ζαμπόν
2 αυγά
Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το ζαμπόν.
Κόβουμε μεγάλες και σχετικά χοντρές φέτες ψωμιού. Αδειάζουμε κάθε φέτα προσεκτικά κρατώντας κάθετα το μαχαίρι έτσι ώστε να έχουμε το “περίγραμμα” της κόρας και το μέσα της ψίχας άθικτα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο, τις πιπεριές και ζαμπόν και τα σωτάρουμε. Μόλις γίνουν τα βγάζουμε σε ένα πιατάκι. Βάζουμε τις κόρες του ψωμιού στο τηγάνι και τις γεμίζουμε με το σωταρισμένο μείγμα. Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε μέσα στο ψωμί. Μόλις ψηθεί και πήξει πασπαλίζουμε με το τυρί. Σκεπάζουμε με την ψίχα του ψωμιού και πιέζουμε ελαφρά. Με σπάτουλα γυρίζουμε προσεκτικά τις φέτες του ψωμιού να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.