Φασολάκια πράσινα αλλιώς .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φασολάκια πράσινα αλλιώς

Φασολάκια πράσινα αλλιώτικα… με παρμεζάνα, βασιλικό, σκορδάκι και ψωμάκι!

Γράφει: Matia Gr
Φασολάκια πράσινα αλλιώς
Υλικά:

1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα τριμμένη
4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
Λίγο φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε στον ατμό λίγο τα φασολάκια μας, τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Σε ένα πολυκόφτη βάζουμε το ελαιόλαδο, τις σκελίδες του σκόρδου, τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και τα δουλεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή ένα γουόκ και βάζουμε τα φασολάκια μας. Προσθέτουμε το μείγμα του ελαιολάδου και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά (δεν πρέπει να είναι παραβρασμένα τα φασολάκια μας). Προσθέτουμε τα μπαγιάτικα ψίχουλα του ψωμιού, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές τα φασολάκια. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.