Αστακομακαρονάδα, της Εύης .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Αστακομακαρονάδα, της Εύης

Υλικά: 1 πιπεριά 1 κρεμμύδι 4 ντομάτες 3-4 σκελίδες σκόρδο Λίγο μαϊντανό 3-4 φύλλα δάφνης 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ 1 ποτήρι του κρασιού κρασί (ότι έχουμε) Λίγο ξύδι Balsamico 1 αστακό 1 1/2 […]

Γράφει: Matia Gr
Αστακομακαρονάδα, της Εύης
Υλικά:

1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
4 ντομάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
3-4 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 ποτήρι του κρασιού κρασί (ότι έχουμε)
Λίγο ξύδι Balsamico
1 αστακό 1 1/2 περίπου κιλό
5-6 φύλλα βασιλικού
Μισό κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βάζουμε στον αστακό αλάτι, πιπέρι, δάφνη, κονιάκ, κρασί, Balsamico, και βασιλικό και τον αφήνουμε να βράσει για μισή περίπου ώρα αφού προσθέσουμε και λίγο νερό. Βγάζουμε τον αστακό από το ζουμί, το σουρώνουμε και στο μισό ζουμί ρίχνουμε τα μακαρόνια να βράσουν μέχρι να πιουν το ζουμί προσθέτοντας και λίγο νερό. Το υπόλοιπο ζουμί το ρίχνουμε στη σάλτσα και την βράζουμε μέχρι να δέσει. Καθαρίζουμε τον αστακό από το κέλυφος και σερβίρουμε στο πιάτο τη μακαρονάδα, λίγη σάλτσα και κομμάτια αστακού.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Λεοντίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.