Fefulini a la crème, της Patricia .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Fefulini a la crème, της Patricia

Συνταγή αφιερωμένη και εμπνευσμένη από την Felicia Zambeli, μεγάλη λάτρη του παστίτσιο. Εδώ ένα παστίτσιο χωρίς κιμά, με ρευστή κρεμώδη μπεσαμέλ.

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Fefulini a la crème, της Patricia
Υλικά:

2 πακέτα πέννες ολικής βρασμένες καλά σε 3-4 λίτρα αλατισμένο (1κ.σ. αλάτι) νερό
1/2 κιλό μανιτάρια πλυμένα και κομμένα φέτες
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ. βασιλικό
Προαιρετικά: 4 -5 φέτες καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας ή κοτόπουλου κομμένες σε τετράγωνα μικρά κομματάκια
1 φλυτζάνι παρμεζάνα ή ρεγκάτο ψιλοτριμμένο
Φρυγανιά τριμμένη
Υλικά για κρέμα:
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 1/2 lt γάλα
4 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο από το γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι (1 έως 2 κ.σ.)
Πιπέρι
1 1/2 φλυτζάνι έμενταλ τριμμένο
2 αυγά

Εκτέλεση:

Κρέμα:
Σε κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.ς. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε λίγο το σκόρδο. Προσθέτουμε όλο το γάλα και το γάλα με το κορν φλάουρ. Σιγοβράζουμε να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο επιθυμούμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο έμενταλ και ανακατεύουμε να λιώσει. Η κρέμα πρέπει να είναι ελάχιστα πηχτή. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Σύνθεση:
Προθερμαίνουμε στον αέρα στους 180º C. Σε μεγάλο ταψί αδειάζουμε τις βρασμένες πέννες, τα μανιτάρια, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, ζαμπόν γαλοπούλας ή κοτόπουλου (προαιρετικά) και το 1/2 φλ. ρεγκάτο και ανακατεύουμε. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα να απλωθεί παντού. Πασπαλίζουμε φρυγανιά σε όλη την επιφάνεια και από πάνω πασπαλίζουμε το υπόλοιπο ρεγκάτο. Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.