Γιουβαρλάκια κοτόπουλου, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Γιουβαρλάκια κοτόπουλου, από τον Γέροντα Παρθένιο

Γιουβαρλάκια κοτόπουλου, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γιουβαρλάκια κοτόπουλου, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
300γρ. ρύζι νυχάκι
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
3 κολοκυθάκια
2 πατάτες
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
2-3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λεμόνι
Ρίγανη
Δάφνη
Υλικά για το αυγολέμονο:
3-4 κουταλιές αλεύρι
3 αυγά
Χυμό λεμονιού
Νερό από τη βρύση

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια να τσιγαριστούν.
Σε μια μπασίνα βάζουμε το κιμά και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ζυμώνουμε καλά και το βάζουμε για δέκα λεπτά στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε καλά την κατσαρόλα μας, προσθέτουμε δάφνη, πιπέρι, αλάτι και ζεστό νεράκι. Αφήνουμε τα λαχανικά μας να βράσουν.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λίγο αλεύρι. Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψουμε. Σε 35-40 λεπτά της ώρας θα είναι έτοιμα.
Για το αυγολέμονο βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο από το ζουμάκι της κατσαρόλας ανακατεύοντας συνεχώς. Το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε απαλά.
Εναλλακτικά χωρίς αυγολέμονο σερβίρουμε με λίγο λαδάκι, ρίγανη, πιπεράκι και λίγο χυμό λεμονιού.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.