Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

Ο συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά, μας δίνει όμορφα και γευστικότατα φαγητά. Δοκιμάστε μια από τις συνταγές μας που συνδυάζουν τα δύο αυτά είδη και καλή σας όρεξη

Γράφει: Matia Gr
Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά:

1/2 κιλό καλαμαράκια ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 μεγάλες ώριμες τομάτες τριμμένες στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτηράκι κρασί (100gr)
1 ξυλάκι κανέλλας και λίγα μπαχάρια
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι λάδι
1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
Λίγο σαφράν (προαιρετικά)
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ τομάτας (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμάρια. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα καλαμαράκια. Ρίχνουμε την τομάτα και τον πελτέ διαλυμένο με το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά ως που να ξεθυμάνει το κρασί. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, την κανέλλα, τα μπαχάρια και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά. Βράζουμε το μακαρονάκι, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα των καλαμαριών. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ένας επισκέπτης της Ματιάς και τον ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.