Κόκορας χωριάτικος με χυλοπίτες, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Κόκορας χωριάτικος με χυλοπίτες, από τον Γέροντα Παρθένιο

Κόκορας χωριάτικος με χυλοπίτες, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Κόκορας χωριάτικος με χυλοπίτες, από τον Γέροντα Παρθένιο
Κόκορας χωριάτικος με χυλοπίτες από τον Πατέρα ΠαρθένιοΚόκορας χωριάτικος με χυλοπίτες από τον Πατέρα Παρθένιο

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1 κόκορας χωριάτικος
1 κιλό χυλοπίτες χωριάτικες
2 κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Δάφνη
Μπαχάρι
Μοσχοκάρυδο
Κανέλλα
Γαρύφαλλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κόκορά μας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πελτέ και ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, το κρασάκι μας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 1/2 ώρα σε χαμηλή φωτιά να βράσει, προσθέτοντας λίγο νεράκι όποτε χρειάζεται. Μετά αφαιρούμε το κόκορα από την κατσαρόλα μας, ρίχνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν και τις αφήνουμε για 6-7 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτο χυλοπίτες, κόκορα και πασπαλίζουμε με μυζήθρα.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.