Κολοκυθοκεφτέδες, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Κολοκυθοκεφτέδες, από τον Γέροντα Παρθένιο

Κολοκυθοκεφτέδες, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γράφει: Γέροντας Παρθένιος
Κολοκυθοκεφτέδες, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (ΕΠ3-Α' ΜΕΡΟΣ)ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (ΕΠ3-Α’ ΜΕΡΟΣ)

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

3 κολοκύθια μεγάλα
2 καρότα
1 1/2 κούπα πουρέ πατάτας σε σκόνη (έτοιμο μείγμα)
250γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό
Λίγο δυόσμο
Λίγο άνηθο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Το ίδιο κάνουμε με τα καρότα μας και το κρεμμύδι μας. Τα ανακατεύουμε και τα στύβουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά μας, το τυρί φέτα, τον πουρέ, τα φρέσκα μυρωδικά μας, αλάτι, πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για μισή ώρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά. Τους αποσύρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια πριν τους σερβίρουμε.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.