Κοτόπουλο φρικασέ .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο φρικασέ

Υλικά: 1 μεγάλο κοτόπουλο 2 – 3 πράσα 1 κρεμμύδι ξερό 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια 2 μεγάλα μαρούλια 1 ματσάκι άνηθο 1 λεμόνι 1 αυγό 1 κουταλιά κορν φλάουρ Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Ζητάμε […]

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο φρικασέ
Υλικά:

1 μεγάλο κοτόπουλο
2 – 3 πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα μαρούλια
1 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι
1 αυγό
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το κοτόπουλο σε μερίδες. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαρούλι κομμένο σε μέτριες λωρίδες και τον άνηθο. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για μισή ώρα περίπου και σβήνουμε τη φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο λεμόνι και τα χτυπάμε με το αυγό κάνοντας αυγολέμονο. Ξανανάβουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το κοτόπουλο φρικασέ να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.