1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1/2 κιλό ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ ή λίγο κέτσαπ
50γρ. βιτάμ
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και όταν πάρει κι αυτό λίγο χρώμα βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και τ’ αφήνουμε να βράσει και να γίνει μια σάλτσα πηχτή. Σ’ ένα πυρέξ λιώνουμε το βιτάμ κι αραδιάζουμε μέσα τα μανιτάρια πλευρώτους. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι που να δέσει η σάλτσα τους.