Σούπα χειμωνιάτικη, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Σούπα χειμωνιάτικη, από τον Γέροντα Παρθένιο

Σούπα χειμωνιάτικη, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Σούπα χειμωνιάτικη, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΣΟΥΠΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣΟΥΠΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

100γρ. καλαμπόκι
100γρ. αρακά
100γρ. φασόλια κόκκινα
Πατάτες
Ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
10 φύλλα σπανάκι
4 σκελίδες σκόρδο
150γρ. κριθαράκι
2 κ.σ. γιαούρτι (για νηστεία χωρίς)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
Μπούκοβο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πατάτες και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, τον αρακά και λίγο νεράκι καυτό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό και κατόπιν ρίχνουμε το σπανάκι και το κριθαράκι μας. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις σβήσουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε λίγο θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και εάν θέλουμε -και δεν είναι νηστεία- προσθέτουμε στο πιάτο μας λίγο γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο καυτερό μπούκοβο.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.