Γλυκό Όριαν Εξπρές, της Έφης

Μυστηριώδες όνομα για ένα απολαυστικότατο γλυκό. Έχει αρκετούτσικα υλικά αλλά η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη. Εσείς, δεν θα το δοκιμάσετε;

Γράφει: Matia Gr
Γλυκό Όριαν Εξπρές, της Έφης

Υλικά:

200 γραμμάρια γιαούρτι
1/2 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
3-4 κουταλιές γεμάτες κρέμα γάλακτος
3 αυγά
3 ποτήρια αλεύρι
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι
Βανίλια
Σταφίδες
2 κουταλιές κακάο
1 αυγό
Ρούμι ή κονιάκ
Σοκολάτα σε κομματάκια

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε εναλλάξ τα τρία αυγά με το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν που το έχουμε διαλύσει στο χυμό λεμονιού. Στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα. Στρώνουμε το μισό μίγμα σε ένα ταψί καλά βουτυρωμένο. Στο άλλο μισό μίγμα προσθέτουμε τις 2 κουταλιές κακάο, το ποτό, τις σταφίδες, το 1 αυγό και τη σοκολάτα. Στρώνουμε το δεύτερο μίγμα επάνω στο πρώτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς). Το κόβουμε σε κομματάκια ταν κρυώσει. Καλά επιτυχία.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Έφη Θυμιάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα