Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά

Last modified date

Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά

Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά

Μια τέλεια σαλάτα με χρώμα και απίστευτη γεύση! Δοκιμάστε την!

Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά

Υλικά:

400γρ. βρασμένα, στραγγισμένα ρεβύθια
250γρ. κριθαράκι (ωμό)
1/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 1/2 κούπα ντοματάκια τσέρυ
1/2 κούπα θρυμματισμένη φέτα
1/4 κούπας ροδέλες ελιάς
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλάκι μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι, για τον χυμό του
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι μέχρι να γίνει αλ ντέντε. Το αδειάζουμε στο σουρωτήρι και το ξεβγάζουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει. Σε μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, χυμό από μισό τουλάχιστον λεμόνι, καθαρισμένη τη σκελίδα σκόρδου, το ελαιόλαδο και το μέλι και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη σάλτσα. Σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα βάζουμε το κριθαράκι, τα ντοματάκια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα, τη φέτα, τις ελιές, τα ρεβύθια και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε δροσερή τη σαλάτα μας ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment