Γιορτ€ς με λίγα

Το γιορτινό τραπέζι χρειάζεται ανθρώπους αγαπημένους και καλή διάθεση, όχι κατ’ ανάγκη φαντεζί και ακριβά φαγητά. Βοηθός σας σε ένα ουσιαστικό, γευστικό αλλά και οικονομικό γεύμα/δείπνο, θα είναι αυτή η κατηγορία των Εποχιακών Συνταγών της Ματιάς.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαχανικά

Μια συνταγή για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα! Φτιάχνεται πανεύκολα με υλικά που περίσσεψαν από όταν φτιάχναμε άλλα μεζεδάκια και σαλάτες για το τραπέζι ή το μπουφέ μας και το κυριότερο; Είναι απίστευτα όμορφο και οικονομικό! Δοκιμάστε το!

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι ορεκτικών

Ένα στεφάνι γιορτινό, χριστουγεννιάτικο, για το τραπέζι σας αυτή τη φορά, μας προτείνει αυτή η συνταγή. Δεν χρειάζεται γνώσεις μαγειρικής, μπορούν να το φτιάξουν ακόμη και μικρά παιδιά και κοστίζει ελάχιστα!

Γιορτινός τάρανδος

Ένα πολύ φθηνό ορεκτικό που θα στολίσει το τραπέζι σας τις γιορτινές ημέρες και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Δωράκια μπριζολάκια

Μπριζολάκια σε συσκευασία δώρου -λόγω εορτών- και από χοιρινό -λόγω ΔΝΤ. Όπως και να έχει πάντως, είναι νόστιμα και ιδιαιτέρως ευπαρουσίαστα! Δοκιμάστε τα!

Κουραμπιέδες με ολίγα

Κουραμπιέδες με ολίγα (χρήματα) και μπόλικη γεύση, για την μετά ΔΝΤ εποχή! Επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση και οι γιορτές γλυκάκι!

Μελομακάρονα χωρίς μέλι

Επειδή δεν νοούνται γιορτές χωρίς γλυκά, φτιάχνουμε μελομακάρονα χωρίς μέλι και καρύδια ώστε και να μυρίσει το σπίτι, και να κρατήσουμε το έθιμο, και να μην ξεπαραδιαστούμε με τις απαγορευτικές τιμές που έχουν αυτά τα δύο υλικά!

Μηλόπιτα με σφολιάτα

Οικονομική, γρήγορη, νηστίσιμη και γευστική μηλόπιτα. Όποτε και να την φτιάξετε θα σας γλυτώσει κόπο, χρόνο και ευρώ!

Ζεστό κρασί με πορτοκάλι

Ζεστό κρασί με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας, δηλαδή άρωμα Χριστουγέννων. Με σύνεση, γιατί το αλκοόλ που περιέχει το κρασί δεν εξαφανίζεται... εκεί είναι!

Τσιπς μήλου με καρύδια

Τα τσιπς μήλου της συνταγής είναι πεντανόστιμα και υγιεινά (σε σχέση τουλάχιστον με τα τσιπς πατάτας του εμπορίου). Ετοιμάστε τα και δείτε την αγαπημένη σας ταινία κριτσανίζοντας τα!

Αστεράτο πρωτοχρονιάτικο γλυκό

Ένα αστεράτο πρωτοχρονιάτικο γλύκισμα που μπορείτε όμως να το φτιάχνετε και να το απολαμβάνετε κάθε φορά που έχετε μπόλικο ψωμί του τοστ ή σας έχει περισσέψει και κοντεύει να λήξει.

Μενταγιόν πατάτας

Ετοιμάστε -ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής αυτής- μενταγιόν πατάτας με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε γευστικά και εντυπωσιακά κάθε είδους κρέας. Όχι ότι και σκέτο δεν τρώγεται μετά μανίας...

Σιρόπι φτηνό

Ένα εύκολο στην παρασκευή και οικονομικό σιρόπι, κατάλληλο για λουκουμάδες, ξεροτήγανα, τηγανίτες, κ.α.!

Πουρές πατάτας με λίγα

Με μόλις τρία υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο πουρέ για να τον φάτε σκέτο ή να συνοδεύσετε το κρέας που έχετε μαγειρέψει.

Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής)

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ή μπορεί τα άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε το πασχαλιάτικο γεύμα να είναι λίγα, εμείς σας δίνουμε ιδέες για το πως να σουβλίσετε μισό αρνί (ή κατσίκι) ή πως να σουβλίσετε κομμάτια αρνιού (ή κατσικιού).

Βασιλόπιτα, του Ορφέα

Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Πασχαλιάτικο Τσουρέκι, της Αργυρώς

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 200γρ. Βιτάμ 250γρ. γάλα 250γρ. ζάχαρη 6 αυγά 90γρ. μαγιά νωπή 1 κουταλάκι μαστίχα Χίου 1 κουταλάκι μαχλέπι Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού Εκτέλεση: Αφήνουμε το βιτάμ εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στο γουδί μας θρυμματίζουμε το μαχλέπι και την μαστίχα Χίου. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε λίγο το γάλα,…

Cheese cake

Υλικά: 2 πακέτα μπισκότα digestive 1 βιτάμ σοφτ 1 ζαχαρούχο 1 κονσέρβα κρέμα μόρφατ 1 μεγάλο κουτί τυρί φιλαδέλφεια Το χυμό ενός λεμονιού Μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα ή επιλογής μας Εκτέλεση: Τρίβουμε τα μπισκότα με το χέρι ή στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με τα μπισκότα. Τα στρώνουμε σε…

Καναπεδάκια με αυγό

Υλικά: Φρυγανιές λεπτές (ειδικά για καναπεδάκια) ή κρακεράκια Αυγά Μαγιονέζα Κάπαρη Κόκκινη πιπεριά φλωρίνης (ψημένη ή κονσέρβας) Πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αυγά. Πρέπει να είναι σφιχτά. Με τον ειδικό κόφτη τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αλείφουμε τις φρυγανιές με μαγιονέζα. Σε κάθε φρυγανιά βάζουμε και μια ροδέλα αυγό και πάνω του βάζουμε μια…

Μοσχάρι μπλάνκετ

Μια εξαιρετική συνταγή από την διεθνή κουζίνα, που «φοριέται» πολύ τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.