Κρεατόπιτα η πασχαλινή .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Κρεατόπιτα η πασχαλινή

Υλικά για τη γέμιση: 1 κιλό κιμά αρνίσιο 1 κιλό ανθότυρο 1 ματσάκι άνηθο 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα 1 βιτάμ Αλάτι, πιπέρι Υλικά για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι 1 κεσεδάκι γιαούρτι 100γρ. βιτάμ […]

Γράφει: Matia Gr
Κρεατόπιτα η πασχαλινή
Υλικά για τη γέμιση:

1 κιλό κιμά αρνίσιο
1 κιλό ανθότυρο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 βιτάμ
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
100γρ. βιτάμ
2 αυγά

Εκτέλεση:

Πρώτα απ’ όλα θα φτιάξουμε τη ζύμη. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το μισό κιλό αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά και 50γρ. βιτάμ λιωμένο. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι έως ότου η ζύμη μας γίνει σφιχτή, τόσο ώστε να μπορεί να απλωθεί σε φύλλο. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί καθώς ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ένα βιτάμ και τη βάζουμε στη φωτιά να κάψει. Σε αυτό σοτάρουμε τον κιμά και αφού τσιγαριστεί καλά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αφού σοταριστούν καλά, σβήνουμε τη φωτιά και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία τους, ρίχνουμε ανακατεύοντας το ανθότυρο θρυμματισμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Επιστρέφοντας στη ζύμη μας, την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και με αυτά ανοίγουμε δύο φύλλα στο μέγεθος του ταψιού μας. Λιώνουμε τα 50γρ. βιτάμ που μας έχουν περισσέψει και με αυτό αλείφουμε το ταψί. Βάζουμε το πρώτο φύλλο, στη συνέχεια τη γέμιση και κατόπιν το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με το βιτάμ, χαράζουμε σε κομμάτια, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι η πασχαλινή κρεατόπιτά μας να ροδίσει, για περίπου 40 λεπτά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.