Αλμυρό κέικ

Last modified date

Αλμυρό κέικ

Υλικά:

1 φάριν απ
180γρ. βιτάμ λιωμένο
1/2 κιλό κίτρινο τυρί
8 φέτες μπέικον
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
3 αυγά
Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβουμε το τυρί και ψιλοκόβουμε το μπέικον και τις πιπεριές μας. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά, το λιωμένο βιτάμ, το γιαούρτι, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι (αν το τυρί μας δεν είναι αλμυρό). Τα χτυπάμε καλά και κατόπιν προσθέτουμε το μπέικον και τις πιπεριές. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και προσθέτοντας και το αλεύρι. Η ζύμη που θα πάρουμε είναι σφιχτή, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε τη ζύμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment