Ντιπ φέτας με γιαούρτι

Ένα πανεύκολο ντιπ με βάση την φέτα μας προτείνει αυτή η συνταγή. Είναι τέλειο για σνακ ή για ορεκτικό και ιδανικό για να το γευτείτε με τους φίλους σας. Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Ντιπ φέτας με γιαούρτι

Υλικά:

200γρ. τυρί φέτα
120γρ. κριμ τσιζ
5-6 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγη πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε τα 2/3 της ποσότητας στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το κριμ τσιζ, το γιαούρτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι (αν η φέτα μας δεν είναι αρκετά αλμυρή) και το πιπέρι και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει λείο. Βάζουμε το μείγμα μας σε μπωλ και από πάνω του ψιλοτρίβουμε την υπόλοιπη φέτα, πασπαλίζουμε με τα κυβάκια της πιπεριάς και με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε το ντιπ φέτας στο ψυγείο για δύο περίπου ώρες.
Σερβίρουμε το ντιπ μας με ψιλοκομμένα λαχανικά, κρακεράκια, τσιπς κτλ και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο ορεκτικό ή σνακ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντα να ζητάτε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα