Σπανακοκεφτέδες .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Σπανακοκεφτέδες

Οι σπανακοκεφτέδες είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό που μπορούμε να το απολαύσουμε ακόμα και τις ημέρες που νηστεύουμε. Σύμφωνα με την συνταγή το μόνο που χρειάζεστε -για να τους απολαύσετε- είναι σπανάκι, κρεμμυδάκια, αλεύρι, άνηθο και… όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Σπανακοκεφτέδες
Υλικά:

1 κιλό σπανάκι
1/4 κιλού αλεύρι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μπωλ φτιάχνουμε ένα κουρκούτι με το αλεύρι και μία κούπα νερό. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε μέσα στο κουρκούτι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε μέσα του κουταλιά κουταλιά τους σπανακοκεφτέδες μας. Βγάζουμε τους σπανακοκεφτέδες μόλις πάρουν χρώμα και τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να πάρει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα