Παστιτσάδα (παραδοσιακή συνταγή της Κέρκυρας)

Last modified date

Beef, Pasta

Παστιτσάδα (παραδοσιακή συνταγή της Κέρκυρας)

Η παστιτσάδα είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας κερκυραϊκές συνταγές. Δοκιμάστε την και θα γλύφετε τα δάκτυλά σας.

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι μπούτι
1/2 κιλό μακαρόνια νούμερο 3
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
3 κρεμμύδια ξερά
3 κουταλιές πελτέ
3 σκελίδες σκόρδο
300γρ. κεφαλοτύρι
1 κύβο νοστιμιάς (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
3 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο γυρίζοντάς το ώστε να ροδίσει ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει λίγο. Μετά βάζουμε δύο ποτήρια νερό και το κύβο (εάν επιθυμούμε), τη ντομάτα, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Προσθέτουμε το πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βράζουμε σε αυτό τα μακαρόνια. Όταν μαγειρευτούν τα σουρώνουμε, τα σερβίρουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με σάλτσα και κρέας από πάνω, τρίβουμε άφθονο κεφαλοτύρι. Μια γεύσηΚέρκυρας στο πιάτο μας.