Λαχανοντολμάδες, της Δέσποινας

Last modified date

Λαχανοντολμάδες,

Λαχανοντολμάδες, της Δέσποινας

Μαγειρέψτε πεντανόστιμους λαχανοντολμάδες, ακολουθώντας την συνταγή που μας έστειλε η Δέσποινα Τσουλλου και καλή σας όρεξη.

Υλικά:

1 λάχανο
1/2 κιλό κιμά ανάμικτο (χοιρινό+μοσχαρίσιο)
3 κούπες ρύζι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
3 μεγάλες ντομάτες ώριμες στον τρίφτη και λίγη πάστα
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι και κύμινο

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό και μόλις βράσει καλά ρίχνουμε λίγο αλάτι, τεμαχίζουμε το λάχανο και το βάζουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα και το βγάζουμε αμέσως. Μετά κόβουμε τις χονδρές λαχανίδες που έχει το φύλλο και το βάζουμε κάτω κάτω για να μην πιάσει η κατσαρόλα.
Αναμιγνύουμε σε μια άλλη κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί, τα τυλίγουμε ένα ένα και τα βάζουμε στην πρώτη κατσαρόλα. Μόλις τελειώσουμε το τύλιγμα, βάζουμε ένα πιάτο στην κατσαρόλα να τα σκεπάσει, βάζουμε το νερό, λίγο λάδι ακόμα και τα ψήνουμε για 50 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Καλή σας όρεξη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Δέσποινα Τσουλλου και την ευχαριστούμε πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment