Ματιά

Σταμνάτο

Μια καταπληκτική συνταγή από τους κατασκευαστές και εμπόρους κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών

Σταμνάτο

Υλικά:

2 κιλά κρέας μοσχάρι ή πρόβειο
4 ντομάτες
4 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1/4 κιλού κεφαλοτύρι
1 κρασοπότηρο κρασί μαύρο
1 κρασοπότηρο λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας μας σε κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε μικρά κομματάκια κόβουμε και το τυρί. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος στο γιουβέτσι και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά προσθέτοντας και ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε για περίπου τρεις ώρες στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας μας.

Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεατικά

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;