1 πακέτο βιτάμ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
3 κουταλιές κακάο
και
1 κουτί κρέμα γάλακτος (500ml)
Άσπρη κουβερτούρα τριμμένη
Υλικά για το σιρόπι
2 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
Χτυπώ στο μίξερ το βιτάμ να ασπρίσει. Προσθέτω τα αυγά, τη ζάχαρη και όλα τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ταψί μέτριο αφού το βουτυρώσω ελαφρά στρώνω αντικολλητικό χαρτί και ρίχνω το μίγμα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20-25λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει. Μόλις ψηθεί το γλυκό το περιχύνω με το κρύο σιρόπι και το αφήνω στην άκρη. Χτυπώ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την στρώνω στο γλυκό. Από πάνω τρίβω άσπρη κουβερτούρα και το βάζω στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο. Καλή επιτυχία!!!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Τι εννοειτε κρέμα γάλακτος σε σαντιγυ? Δεν κανει ναστρωσω απο πανω έτοιμη σαντιγυ? Κ τι αλεύρι χρησιμοποιούμε?
Καλησπέρα σας. Η έτοιμη σαντιγύ (εάν εννοείτε αυτή που αγοράζουμε σε μεταλλικές συσκευασίες υπό πίεση) δεν έχει δυστυχώς το ίδιο αποτέλεσμα σε εμφάνιση. Χρησιμοποιούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ευχαριστούμε.