Ματιά

Σταφιδόψωμο του απατεώνα

Πως θα σας φαινόταν να μπορούσατε χωρίς να ζυμώσετε, χωρίς να περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη σας, να έχετε πεντανόστιμο σταφιδόψωμο; Είναι τέλειο!

Γράφει: Matia Gr
Σταφιδόψωμο του απατεώνα

Σταφιδόψωμο του απατεώνα

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα
8-10 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές κανέλα

Εκτέλεση:

Είναι απίστευτη αυτή η συνταγή! Δεν θέλει ζύμωμα, δεν θέλει φούσκωμα! Ψήνεστε;
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα και του προσθέτουμε το ξύδι. Το αφήνουμε χωρίς να το ανακινήσουμε ή να το ανακατέψουμε για δέκα λεπτά της ώρας, να κόψει. Σωστά διαβάσατε.
Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε και το κομμένο γάλα και ανακατεύουμε καλά τη ζύμη με ένα κουτάλι. Δεν θέλει πάνω από ένα δυό λεπτά. Βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα του μπωλ πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε με το κουτάλι μας να μοιραστεί ισόπαχα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Ίσως δεν θα το πιστέψετε αλλά το σταφιδόψωμό σας είναι έτοιμο! Αφήνουμε για δέκα λεπτάκια να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε φέτες. Σταφιδόψωμο του απατεώνα. Εγγύηση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα