1 λίτρο έτοιμη μανιταρόσουπα
3 κουταλιές βούτυρο + για βουτύρωμα ταψιού
3/4 κούπας γάλα
1800γρ. πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες
1 1/2 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
1 1/2 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
Αλάτι και πιπέρι
Μαγειρεύουμε τη σούπα μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της προσθέτοντας όμως το γάλα και το βούτυρο από τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ή ταψί και μέσα του αραδιάζουμε τις μισές πατάτες. Πάνω τους ρίχνουμε την μισή ποσότητα της μανιταρόσουπας και αναδεύουμε ελαφρά να πάει παντού. Βάζουμε τα μισά μπουκετάκια του μπρόκολου, το μισό τυρί και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες, μπρόκολο, μανιταρόσουπα, αλάτι, πιπέρι και τέλος τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 1/2 περίπου ώρα.
Μοιάζει υπέροχη η συνταγή. Θα ήθελα όμως να κάνω δυο ερωτήσεις: 1) Μπορούμε αντί βούτυρο να βάλουμε λάδι; και 2) Στα υλικά που αναφέρετε “1 1/2 μπρόκολο” εννοείτε 1,5 μπρόκολο ανεξαρτήτως μεγέθους και βάρους ή 1,5 κιλό μπρόκολο;
Ευχαριστώ
Ζωή
Καλησπέρα σας!
Ως προς το βούτυρο που χρησιμοποιούμε μέσα στη μανιταρόσουπα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να είναι ελαιόλαδο. Όμως για το βουτύρωμα του ταψιού ίσως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη γιατί το λάδι δεν θα μπορέσει να “σταθεί” σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Τώρα για το μπρόκολο, τα μπουκετάκια από ενάμισι μπρόκολο κανονικού μεγέθους χρησιμοποιούμε γι’ αυτή τη συνταγή. Εγώ προσωπικά που ξετρελαίνομαι με το μπρόκολο προσπαθώ να χωρέσω όσο περισσότερο γίνεται στο ταψί!
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ θερμά! ?
Να είστε πάντα καλά! 🙂