Αλμυρό κέικ .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Αλμυρό κέικ

Υλικά: 1 φάριν απ 180γρ. βιτάμ λιωμένο 1/2 κιλό κίτρινο τυρί 8 φέτες μπέικον 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά πορτοκαλί 3 αυγά Λίγο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Τρίβουμε το τυρί και […]

Γράφει: Matia Gr
Αλμυρό κέικ
Υλικά:

1 φάριν απ
180γρ. βιτάμ λιωμένο
1/2 κιλό κίτρινο τυρί
8 φέτες μπέικον
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
3 αυγά
Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβουμε το τυρί και ψιλοκόβουμε το μπέικον και τις πιπεριές μας. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά, το λιωμένο βιτάμ, το γιαούρτι, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι (αν το τυρί μας δεν είναι αλμυρό). Τα χτυπάμε καλά και κατόπιν προσθέτουμε το μπέικον και τις πιπεριές. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και προσθέτοντας και το αλεύρι. Η ζύμη που θα πάρουμε είναι σφιχτή, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε τη ζύμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.