Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες, της Μαρίκας .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες, της Μαρίκας

Το αρνάκι φρικασέ είναι ίσως η πιο δημοφιλής συνταγή για αρνάκι μαγειρευτό. Η Μαρίκα, στην συνταγή που μας έστειλε, κάνει το αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες. Πραγματικά είναι ένα ποίημα. Δοκιμάστε το

Γράφει: Matia Gr
Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες, της Μαρίκας
Υλικά:

1 1/2 κιλό αρνί
10 αγκινάρες
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
Μισό κρασοπότηρο λάδι
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά αλεύρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό που έχουμε βάλει 1 κουταλιά αλεύρι και το χυμό ενός λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
Σε φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Αφού σωταριστούν, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Όταν μαλακώσει το κρέας (να τρυπιέται με το πιρούνι), βάζουμε τις αγκινάρες, αλάτι και πιπέρι.
Όταν βράσουν, περίπου μετά από μισή ώρα, σβήνουμε την φωτιά και αυγοκόβουμε με τα 2 αυγά και το χυμό των 2 λεμονιών.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαρίκα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.