Γάμπαρες σαγανάκι, του Χαράλαμπου .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Γάμπαρες σαγανάκι, του Χαράλαμπου

Δεν ξέρετε τι είναι οι γάμπαρες; Χμ, είναι κάτι γαρίδες να(!!!), μετά συγχωρήσεως. Ο Χαράλαμπος Καραπάνος μας έστειλε μια θαυμάσια συνταγή για να μαγειρέψουμε τις Γάμπαρες και να τις κάνουμε σαγανάκι. Δοκιμάστε την και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας

Γράφει: Matia Gr
Γάμπαρες σαγανάκι, του Χαράλαμπου
Υλικά:

1 κιλό γάμπαρες
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι μεγάλο
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 πολύ μεγάλες ντομάτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
Μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ
Λιγάκι μαϊντανό
1/2 κιλό τυρί φέτα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο τηγάνι ψιλοκομμένο το σκόρδο και το κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο. Αφήνουμε να τσιγαριστούν 3 λεπτάκια και προσθέτουμε τις γάμπαρες (καθαρισμένες ή όχι). Αφήνουμε στο τηγάνι για άλλα 5 λεπτάκια και αφού αναποδογυρίσουμε τις γάμπαρες τις σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί. Αφού σωθεί το κρασί και μοσχοβολήσει όλη η κουζίνα μας, προσθέτουμε χοντροκομμένη (σαν σαλάτα) την ντομάτα και σε σιγανή φωτιά αφήνουμε περίπου 10 – 15 λεπτά ενώ 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά έχουμε προσθέσει τον μαϊντανό μας και την χοντροκομμένη φέτα.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Χαράλαμπος Καραπάνος και τον ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.