2 μπούτια γαλοπούλας κομμένα στα 3
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 λεμόνι (ο χυμός του)
150γρ. κεφαλοτύρι
1 ντομάτα ή 1 κουταλιά πελτέ
1/2 φλυτζανάκι κρασί
Λίγο βούτυρο
Λίγο κουρκουμά
Μπαχάρι τριμμένο
Μπόλικο θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε στο πυρέξ μαζί με τα κομμάτια της γαλοπούλας. Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λάδι, το κρασί, τη ντομάτα, το χυμό λεμονιού και τα κάνουμε πολτό. Πασπαλίζουμε με μπαχάρι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι το φαγητό μας και κουρκουμά στις πατάτες. Απλώνουμε πάνω στη γαλοπούλα το μείγμα που υπάρχει στο μπλέντερ. Βάζουμε κομμάτια τυριού και βουτύρου εδώ κι εκεί στο φαγητό μας και σκεπάζουμε με το καπάκι του το πυρέξ ή τη μπογάνα ή τη γάστρα ή αν δεν έχουμε σκεύος που να κλείνει με καπάκι το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να το δέσουμε γύρω γύρω -για να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται- με σπάγκο βαμβακερό. Ψήνουμε το φαγητό μας για δύο περίπου ώρες και απολαμβάνουμε πεντανόστιμη και γευστική γαλοπούλα στη μπογάνα.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Χριστίνα Κ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!