Γιουβαρλάκια αυγολέμονο .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1/2 κούπα ρύζι 2 κρεμμύδια ξερά Δυόσμο Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο 1 αυγό 2 κουταλιές κορν φλάουρ Αλεύρι 1 λεμόνι Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και αν τα κόψουμε στο μπλέντερ […]

Γράφει: Matia Gr
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Υλικά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κούπα ρύζι
2 κρεμμύδια ξερά
Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 αυγό
2 κουταλιές κορν φλάουρ
Αλεύρι
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και αν τα κόψουμε στο μπλέντερ τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας, τα αλευρώνουμε καλά και τα αφήνουμε να σταθούν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και όταν κοχλάζει ρίχνουμε ένα-ένα τα γιουβαρλάκια μέσα σε τέτοια συχνότητα ώστε να μη σταματήσει ο βρασμός. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για μισή ώρα περίπου. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό και όταν γίνει το αποσύρουμε απ’ την φωτιά. Σε ένα μπωλάκι στίβουμε μισό ή ένα λεμόνι, διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά το αυγό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί απ’ τη σούπα μας και μετά ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε κρατώντας την κατσαρόλα απ’ τα δύο χερούλια και περιστρέφοντας την λίγο δεξιά-αριστερά, ή πάρα πολύ προσεχτικά για λίγο με κουτάλι της σούπας. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μια βράση και τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.