Δαχτυλίδια κρεμμυδιού, της Έφης .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δαχτυλίδια κρεμμυδιού, της Έφης

Κρεμμύδια, μερικά ακόμα υλικά και λίγο χρόνο. Αυτά μόνο χρειάζεστε για να φτιάξετε, με την συνταγή που σας προτείνουμε, ένα λαχταριστό μεζέ για να συνοδεύσετε το ούζο, την μπύρα ή το αγαπημένο σας κρασί.

Γράφει: Matia Gr
Δαχτυλίδια κρεμμυδιού, της Έφης
Υλικά:

2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτήρι γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
1 κουτάκι μπίρα
2 αυγά
1 κουταλιά μουστάρδα
2 – 3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο νερό
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες, τις ξεχωρίζετε και τις μουλιάζετε στο γάλα για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ετοιμάζετε ένα παχύρρευστο κουρκούτι. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι. Στραγγίζετε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, τα βουτάτε ένα – ένα στο κουρκούτι και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Σερβίρονται ζεστά και τραγανά.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.