Εύκολη μπαβαρουάζ .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Εύκολη μπαβαρουάζ

Λαχταριστή μπαβαρουάζ με πολύ εύκολο τρόπο. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και απολαύστε αυτό το θεσπέσιο γλύκισμα μαζί με τους αγαπημένους σας!

Γράφει: Matia Gr
Εύκολη μπαβαρουάζ
Υλικά:

1 κουτί φυτική κρέμα (Ermol ή Morfat)
3/4 της κούπας γάλα εβαπορέ (αναραίωτο)
4 κρόκοι αυγών
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. σαβαγιάρ
Λίγο κονιάκ
Λίγο φρέσκο γάλα
Λίγο αμύγδαλο φιλέ προαιρετικά για την διακόσμηση

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε την φυτική σαντιγί προσθέτοντας σταδιακά το εβαπορέ και καθώς φουσκώνει και πήζει ρίχνουμε τη ζάχαρη κι έναν έναν τους κρόκους του αυγού. Σε μία φόρμα στρώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα τα σαβαγιάρ αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα μίγμα από φρέσκο γάλα και κονιάκ. Πάνω τους στρώνουμε τη μισή κρέμα που φτιάξαμε και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.
Λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την αφήνουμε να χλιάνει και την προσθέτουμε στην κρέμα που μας
περίσσεψε. Την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς. Όταν το γλυκό μας που βρίσκεται στην κατάψυξη παγώσει αρκετά στρώνουμε πάνω του και την κρέμα σοκολάτας που φτιάξαμε και διακοσμούμε με το φιλέ αμυγδάλου. Το βάζουμε έτσι όπως είναι στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.