Κρέμα πορτοκάλι σε βάζο, της Λίζας .: Γαρνιτούρες .: Ματιά
 

Κρέμα πορτοκάλι σε βάζο, της Λίζας

Υλικά: 100γρ. χυμός πορτοκαλιού 100γρ. βούτυρο 75γρ. ζάχαρη Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 3 αυγά Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα και τη βάζουμε στη φωτιά. […]

Γράφει: Matia Gr
Κρέμα πορτοκάλι σε βάζο, της Λίζας
Υλικά:

100γρ. χυμός πορτοκαλιού
100γρ. βούτυρο
75γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 αυγά

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα και τη βάζουμε στη φωτιά. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο χτυπημένο αυγό. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου δέσει η κρέμα. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Tip: Η κρέμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα. Χρησιμοποιήστε την ως συνοδευτικό για μπισκότα, ως επικάλυψη για κέικ κ.λ.π.

Την γαρνιτούρα αυτή μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.