Μουστοκούλουρα με πετιμέζι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Υλικά: 2 πακέτα Φάριν απ 1 1/4 κούπα πετιμέζι 3/4 κούπας σπορέλαιο 1 1/2 σφηνάκι κονιάκ 2 σφηνάκια χυμό πορτοκαλιού 3 κουταλάκια κανέλα 1 κουταλάκι γαρύφαλλο 1 κουταλιά σόδα Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπωλ […]

Γράφει: Matia Gr
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Υλικά:

2 πακέτα Φάριν απ
1 1/4 κούπα πετιμέζι
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 1/2 σφηνάκι κονιάκ
2 σφηνάκια χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλιά σόδα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα. Ρίχνουμε μέσα τους το πετιμέζι, το λάδι, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Με τη ζύμη πλάθουμε τα μουστοκούλουρα μας σε κοτσίδες ή στρογγυλά προσέχοντας να έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα βάζουμε σε ταψί με άκαυστη αντικολλητική κόλα και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

  Πίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια, της Αλεξίας
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.