Μπισκοτάκια με καρύδι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μπισκοτάκια με καρύδι

Σχεδόν άγλυκα μπισκοτάκια, που είναι όμως πολύ νόστιμα και υγιεινά. Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Μπισκοτάκια με καρύδι

Μπισκοτάκια με καρύδι

Υλικά:

4 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
60γρ. σοκολάτα 81% κακάο
2 αυγά
2 – 4 κουταλιές υποκατάστατο ζάχαρης
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
Λίγο κονιάκ
Καρύδια

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το υποκατάστατο ζάχαρης και μέσα του ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Σε ένα ποτήρι βάζουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και μέσα του διαλύουμε την σόδα. Προσθέτουμε το ξύσμα και το μείγμα του πορτοκαλιού, τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι και λίγο κονιάκ, στο μείγμα με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να γίνει η ζύμη μας μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τα πιέζουμε ελαφρά με το καρύδι να χωθεί κάπως μέσα τους. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-30 λεπτά και απολαμβάνουμε κουλουράκια όχι πολύ γλυκά αλλά υγιεινά και νόστιμα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.