Μπούτια κοτόπουλου με μέλι και μουστάρδα .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Μπούτια κοτόπουλου με μέλι και μουστάρδα

Μια καταπληκτική συνταγή με την οποία θα δώσετε μια ιδιαίτερη γεύση στο κοτόπουλο. Δοκιμάστε την και καλή σας όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Μπούτια κοτόπουλου με μέλι και μουστάρδα
Μπούτια κοτόπουλου με μέλι και μουστάρδα
Υλικά:

2 1/2 κιλά περίπου κοτόπουλο (μπούτια ή κοπανάκια)
4-5 κουταλιές απαλή μουστάρδα τύπου Dijon
4-5 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Κλωναράκια δεντρολίβανου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο προσθέτοντας λίγο αλάτι. Αλείφουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με το μείγμα και τα στρώνουμε σε ένα ταψί ώστε να έχουν την πλευρά με την πέτσα προς τα πάνω. Ανάμεσά τους βάζουμε και κλωναράκια δεντρολίβανου και ψήνουμε το φαγητό μας στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για τρία τέταρτα της ώρας περίπου. Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι πάνω στα μπούτια κοτόπουλου πριν σερβίρουμε.
Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι πιλάφι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.