1 πακέτο ζυμαρικών-πέννες
250 γρ. regato τριμμένο
250 γρ. gouda τριμμένο
150 γρ. ζαμπόν τριμμένο
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα σάλτσα pummaro
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Βράζω τα μακαρόνια για 10 λεπτά και τα σουρώνω. Αλείφω το πυρέξ μου με βούτυρο και ρίχνω τις πέννες. Από πάνω βάζω τα τυριά και το ζαμπόν και τ’ ανακατεύω. Περιχύνω το φαγητό μου με τη σάλτσα αφού έχω ρίξει μέσα στην κούπα και έχω ανακατέψει το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τέλος, προσθέτω και την κρέμα γάλακτος. Βάζω σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά και ψήνω στους 180 βαθμούς. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη σε όλους!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έλενα και την ευχαριστούμε πολύ.
poli mpam i suntagi sou k poli apli se sxesi me alles an thes vale k liges piperies xrwmatistes apo pano psilokommenes ginete akoma pio nostimo!! tha me thimitheis
epeidi den thelw na balw pummaro giati to thelw aspro, prepei na balw nero i kati allo ugro gia na brasoun oi penes??/
Αν και η συνταγή δεν είναι δική μας, πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε το πουμαρό με άλλο υγρό μιας και οι πέννες είναι ήδη βρασμένες. Εάν τις θέλετε πιο light αντικαταστήστε μέρος της κρέμας γάλακτος με γάλα.