Σούπα του κουρσάρου .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Σούπα του κουρσάρου

Μια συνταγή που μας έρχεται από το μαγειρείο ενός λογοτεχνικού πειρατικού πλοίου. Δοκιμάστε την και… βίρα τις άγκυρες!

Γράφει: Matia Gr
Σούπα του κουρσάρου
Υλικά για 4 άτομα:

2 κιλά μύδια και κυδώνια της θάλασσας καθαρισμένα
4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανός
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φέτες φρυγανισμένου ψωμιού

Εκτέλεση:

Ρίξτε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέστε έπειτα την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ύστερα από λίγα λεπτά ρίξτε τα οστρακοειδή. Αφήστε τα να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν όλα τα όστρακα. Βάλτε τις φέτες του φρυγανισμένου ψωμιού σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε από πάνω τη σούπα.
Μια συμβουλή για τους αληθινούς πειρατές: Προσθέστε στο πιάτο λίγη καυτερή πιπεριά.

Η συνταγή αυτή περιέχεται στο βιβλίο «Το νησί του θησαυρού – φάντασμα» του Τζερόνιμο Στίλτον!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.