Σπαγγέτι με σάλτσα γαρίδες με βότκα, της Βιβής .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Σπαγγέτι με σάλτσα γαρίδες με βότκα, της Βιβής

Ακολουθήστε την συνταγή που μας έστειλε η Βιβή από την Κρήτη και φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πεντανόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.

Γράφει: Matia Gr
Σπαγγέτι με σάλτσα γαρίδες με βότκα, της Βιβής
Υλικά:

500γρ. σπαγγέτι
200γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 σφηνάκι βότκα
Ελαιόλαδο
Κεφαλογραβιέρα Κρήτης
Αλάτι – πιπέρι καγιέν
1 κρεμμύδι ξερό
Φυλλαράκια φρέσκιας μέντας για το στολισμό του πιάτου

Εκτέλεση:

Εύκολο αλλά νοστιμότατο πιάτο… καλοκαιρινό! Βράζουμε τα μακαρόνια και τα διατηρούμε ζεστά. Για την σάλτσα σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι. Όταν ροδίσει προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με την βότκα. Αφήνουμε να εξατμιστούν εντελώς, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει καλά. Την βγάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη και την ευχαριστούμε πολύ.
Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικεδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.