
1/2 κιλό τραχανά γλυκό
1 κουταλιά βούτυρο μαγειρικής
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα χοντροτριμμένη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν 2 λίτρα νερό περίπου και το βούτυρο μαγειρικής. Όταν βράσει προσθέτουμε τον τραχανά και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα περίπου προσέχοντας να μην μας κολλήσει. Επίσης ελέγχουμε αν θέλουμε να είναι λιγότερο πηχτή η σούπα μας έτσι ώστε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη. Όταν ετοιμαστεί ο τραχανάς τον σερβίρουμε σε πιάτα ή μπωλ πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.