Τυροπιτάκια, της Φωτεινής .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Τυροπιτάκια, της Φωτεινής

Υλικά για τη ζύμη: 5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ Λίγο νερό Αλάτι Υλικά για τη γέμιση: 1/4 του κιλού τυρί φέτα […]

Γράφει: Matia Gr
Τυροπιτάκια, της Φωτεινής
Υλικά για τη ζύμη:

5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο νερό
Αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
1/4 του κιλού τυρί φέτα
100 γραμμάρια ανθότυρο
100 γραμμάρια ένταμ
2 αυγά
1 κουταλιά γλυκάνισο

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας και ζυμώνοντας τα υλικά της, προσθέτοντας λίγο-λίγο νερό ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή αλλά να μην κολλάει.
Αφήνουμε για λίγη ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί και εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας καλά όλα της τα υλικά σε ένα δοχείο.
Κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με πλάστη, ή πατώντας την και απλώνοντάς την με το χέρι μας. Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης και σε καθ’ ένα από αυτά βάζουμε λίγη γέμιση. Τα κλείνουμε πατώντας τις άκρες της ζύμης με ένα πιρούνι και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας έδωσε η Φωτεινή, και την ευχαριστούμε πολύ.

  Ξεσκέπαστη τυρόπιτα, του Σάκη
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.