Χασάπικο, της Χριστίνας .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Χασάπικο, της Χριστίνας

Η Χριστίνα Ν. μας έστειλε μια συνταγή για Χασάπικο. Το Χασάπικο είναι ένας τρόπος μαγειρέματος κρέατος που έκαναν οι χασάπηδες (από εκεί πήρε και το όνομα του), χρησιμοποιώντας τα μικρά κομμάτια κρέατος που περίσσευαν από αυτά που πουλούσαν στο μαγαζί τους.

Γράφει: Matia Gr
Χασάπικο, της Χριστίνας
Υλικά:

3 κιλά μοσχαρίσιο ή πρόβειο κρέας
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
2 κιλά ντομάτες ώριμες
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
Μπαχάρι κόκκους
Ξύλο κανέλας
Γαρύφαλλο ολόκληρο (μοσχοκάρφι)
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος ελαφρά, με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε ένα σκεπαστό σκεύος φούρνου, ή σε γάστρα, μαζί με τα κόκαλα που αφαιρέσαμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα στρώνουμε πάνω από το κρέας. Κόβουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ, μέχρι να πολτοποιηθούν και τις προσθέτουμε στο σκεύος μας, πάνω από τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο με αέρα να ψηθεί για τρεις ώρες στους 200 βαθμούς.
Το χασάπικο, συνοδεύεται πολύ καλά με πατάτες τηγανητές και μακαρονάδα με μακαρόνια νούμερο 5. Όμως και σκέτο είναι εξ’ ίσου νόστιμο.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Ν. και την ευχαριστούμε πολύ

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.